• banner xcc2
 • banner event
 • banner xcc3
 • Het karakterweekend.

  een fysiek en mentaal uitdagende reis

 • De 4e Musketier event: Een jaarlijkse bron van inspiratie

  voor alle musketiers en hun vrienden!

 • Samen op weg

  als vrienden, broeders, Musketiers...

4M tot nu...

De mannenbeweging de 4e Musketier is een idee van.... een vrouw. Het was Ruth Stoorvogel die op een septemberavond in 2007 tegen haar man zei: ‘Henk, waarom ga je niet iets met mannen doen? Een mannenbeweging, anders dan alle andere mannenbewegingen.  Ik geloof namelijk dat mannen hier behoefte aan hebben.’ Henk reageerde: ‘Je hebt gelijk, dat ga ik doen. En dan noemen we het de 4e Musketier, naar D’Artagnan, de hoofdpersoon van de drie Musketiers en dan gaan we een nieuw concept uitwerken, waarbij we een ultieme mix tussen fysieke inspanning en geestelijke inhoud creëren.’ Hij nodigde zijn drie beste vrienden, Pieter Cnossen, Theo van den Heuvel en Jan Stoorvogel uit voor een diner in huize Stoorvogel en de 4e Musketier was geboren.

Onze eigen Ardennen waren het decor van het allereerste karakterweekend in 2008. Deze eerste 80 mannen ploeterden in de ruige natuur en gaven het voorbeeld aan de duizenden mannen die hen zouden volgen tijdens weekenden over heel de wereld. Miljoenen euro's werden bij elkaar gebracht voor de strijd tegen ongerechtigheid. En dat allemaal... door 1 idee.

In België sloeg de vlam al gauw over op een aantal mannen die in 2013 meegingen. Nadat in oktober 2013 een volledig Vlaams team voor het eerst deelnam, begon de visie te groeien om België met dit initiatief te bereiken. Om Belgische mannen uit te dagen om hun leven in dienst van de Koning te stellen! 

Het kernteam in Belgie bestaat uit:
Christiaan van Dorp, Ilja Visee, Michaël Maekelbergh en Robrecht Wijnen.  

kernteam

Inspiratie voor mannen en gerechtigheid - wereldwijd!