• banner xcc2
 • banner event
 • banner xcc3
 • Het karakterweekend.

  een fysiek en mentaal uitdagende reis

 • De 4e Musketier event: Een jaarlijkse bron van inspiratie

  voor alle musketiers en hun vrienden!

 • Samen op weg

  als vrienden, broeders, Musketiers...

Voorbereiding

Bereid je voor op het karakterweekend

We willen je op het hart drukken om je voorbereiding voor het karakterweekend serieus te nemen.

Kom naar de startdag! Daar krijg je essentiële informatie en geven we ook al een aanzet voor het thema dat we op het weekend zullen behandelen. Je weekend begint daar al!

 

Fysieke voorbereiding

Je zal 72 uur fysiek bezig zijn. Je zal daarbovenop ook nog eens mentaal uitgedaagd worden. Het belangrijkst om te weten is dat je nooit alleen staat: je hebt een team dat je kan opvangen en dat deze reis samen met je maakt.

Tijdens het weekend zal je heel wat kilometers afleggen en andere fysieke uitdagingen zullen ook niet uit de weg gegaan worden.
Als je niet de trap op kan lopen zonder buiten adem te geraken, is het hoog tijd om te beginnen trainen. Ga eens joggend naar de bakker of plank een minuut voor je je bed opzoekt. Zet de televisie af en ga een avond met vrouw en kinderen zwemmen in je lokale zwembad!

 

Gezondheid

Luister naar je lichaam! Neem - zeker in de week vóór het weekend - ook voldoende rust! Bij het trainen las je voldoende rustdagen in, zo voorkom je blessures. Ga niet voor een marathon trainen als je nog nooit gelopen hebt zonder je huisarts te raadplegen!

Bij duursporten (en daar mag je het weekend ook onder rekenen), is je voeding van essentieel belang. Je lichaam heeft voldoende brandstof nodig om een topprestatie neer te zetten. Wij zorgen op het weekend voor een gebalanceerde voeding, die voldoende calorieën voorziet om het weekend aan te kunnen.

Merk je tijdens het trainen dat je terugkerende klachten hebt, zoals hoofdpijn, desoriëntatie, zwakheid,... raadpleeg dan een dokter.

We zien elk jaar mannen met blaren. Een veelvoorkomend maar te vermijden probleem. Loop je schoenen voldoende in! Kom niet met nieuwe schoenen naar het weekend! Gebruik eventueel blarenpleisters of vaseline als je steeds op dezelfde plekken blaren krijgt. Langzaam opbouwen en niet te veel ineens wandelen is en blijft de beste methode om blaren te vermijden.

 

Paklijst

Bekijk HIER de paklijst! Hou je hier strikt aan!

FAQs

Hoeveel moet ik kunnen lopen op het weekend?

We gaan ervan uit dat je basis conditie in orde is. Je kan een behoorlijke afstand wandelen met je backpack. Je kan een minuut planken. Je hoeft zeker niet plots een fitness abonnement te gaan kopen. Met enkele keren de trap op lopen kom je al heel ver. Ga al eens wandelen met je rugzak en trek je wandelschoenen vast een dag aan.

Waarom kost het weekend zo veel?

Je krijgt veel meer dan alleen een weekendje weg. Je startdag en terugkomdag zijn in de prijs inbegrepen. Je bent verzekerd en eventueel vervoer binnen het weekend zijn inbegrepen.

Hoe zit het met de paklijst?

Enkele weken voor de startdag lanceren we de paklijst. Zorg dat je alles meehebt wat daarop staat, maar ook niet méér! Vermijd overbodig gewicht en probeer zaken te lenen van vrienden of kennissen. Veel dingen gebruik je maar één keer en het is te zot om dat aan te schaffen.

Ik volg een speciaal dieet. Kan dat op het weekend?

We proberen in de mate van het mogelijke rekening te houden met je dieet. Geef dit aan bij je inschrijving. Wij nemen contact met je op. Heb je 1 week voor het weekend niets van ons gehoord, neem dan contact met ons op.

Mag ik aanvullend voedsel meenemen?

Daar kunnen we heel kort in zijn: NEEN.

Is de startdag verplicht?

Ja. We geven heel wat cruciale informatie die je echt wel moet meehebben voor het weekend. Dat gaat over tips en tricks tot de paklijst. We geven ook al een aanzet voor het thema. Indien je een goede reden hebt om niet te komen, neem dan contact met ons op.

Waar moet ik precies zijn voor de start van het weekend?

Dat hoor je op het allerlaatste moment. We zorgen dat je achteraf ook weer gewoon bij je auto geraakt. Probeer zoveel mogelijk te carpoolen!

Karakterweekend

Vergeet elk weekend dat je al bezocht hebt.

Vergeet de gezellige bungalows in de Ardennen met hun heerlijke open haardjes en hun barkast vol sterke drank.

Vergeet alle mannendagen en conferenties.

KOM TOT LEVEN!

 

Beleef deze mijlpaal in je leven en ga mee de ruige natuur in. Meet je krachten met de natuur, met jezelf en met God. Investeer in je leven: je HELE leven. Jijzelf, je omgeving en je gemeente zullen de vruchten plukken van wat je op het weekend zult ontdekken.

Reken dit weekend niet op een privé warme douche want je krijgt geen privé warme douche. Je krijgt ook geen warme douche, je krijgt gewoon helemáál geen douche. En ook geen stromend water. Je krijgt wél een reis voorgeschoteld die zowel fysiek als mentaal zijn weerga niet kent. 

Wandelschoenen aan, backpak op de rug, water in je fles en zet die eerste stap: de eerste stap van je nieuwe leven.

Inspiratie voor mannen en gerechtigheid - wereldwijd!